Hlavní navigace

Microsoft potvrdil nový virus...

4. 10. 1999
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

A je to zase tady. Určitě jste již měli v posledních dnech tu čest, dostat e-mail začínající slovy jako náš dnešní nadpis. Hodíte ho do koše a za chvilku přijde další, pak další a další. Co dělat?

Určitě nepomůže nadávat odesilateli, který vám pravděpodobně zaslal zprávu v dobrém úmyslu (nezapomeňte, že na Internetu přibývají začátečníci každým dnem a podobná zpráva dokáže pořádně vyplašit). Zkuste mu jednou odpovědět a vysvětlit čeho se dopustil. Pozor abyste neodpověděli všem, kteří byli uvedeni jako adresát původní zprávy!

Informace můžete čerpat například na serveru www.antispam.cz nebo v článcích Jiřího Peterky, například zde. Pokud vám to nebude stačit, zadejte třeba v Seznamu hledání slova ‚hoax‘ a máte studijního materiálu na dlouhé hodiny.

A nebo to můžete vzít s humorem jako Nikola Beneš, který nelenil a poplašnou zprávu ihned zparodoval. POZOR: Ihned pošlete toto info všem pivařům :))

Pozor – je na svete nový vir BUDWEISER.

Tato informace je z Ceskych Budejovic. Prosím predejte ji kazdemu, o kom vite, ze má pristup k hospode. Mozna dostanete zdanlive neskodne pivo, Budweiser, nazvany „BUDVAR“. Jestlize ano, V ZADNEM PRIPADE JEJ NEPIJTE, ale okamzite jej vylijte. Jestlize jej vypijete, ztratite vsechno, co mate ve Vasem M.O.Z.K.U. Harddisk bude uplne znicen a osoba, která Vam podala pivo, bude mit pristup k Vasi penezence a penezum v ni. Pokud je znamo, virus se dostal do obehu vcera rano. Je to novy virus a mimoradne nebezpecny. Musíme udelat vse, abychom jej zastavili. ZLATOVAR potvrdil, jak je tento virus nebezpecny a neexistuje zadny antivirovy program, který by jej znicil. Prosím podniknete veskera opatrení a predejte tuto informaci Vasim pratelum.

A samozřejmě nezapomínejte, že zprávy obsahující jakékoliv soubory je lépe házet do koše rovnou, zvláště pokud jsou od neznámých lidí a žádný soubor od nikoho nečekáte. On totiž ne každý virus je vtip a opravdu se vám může stát nepříjemnost (toto se týká z drtivé většiny pouze našich čtenářů, kteří ještě nepoužívají opravdový operační systém :))

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

V roce 1998 jsem s Michalem vymyslel a založil Root.cz. Poslední článek na Roota jsem napsal v roce 2007. Teď píšu spíš na tomaskrause.cz a tvořím si bitcoinvkapse.cz.